De flipperkast van het leven

Het is alweer even geleden dat ik een blog geschreven heb. We zaten toen in de pre-Feestdagensfeer. Nu is het voorjaar aangebroken en Pasen is achter de rug. In de donkere dagen voor Kerst zullen veel mensen zich georiënteerd hebben op het vakantieseizoen van het komende jaar. Daar is het schijnbaar de tijd voor gezien de vakantiebeurzen die niet alleen in Utrecht wordt georganiseerd maar ook in Duitsland.

Bustours

In de afgelopen maanden heb ik mijn tijd besteed aan het inwerken op een voor mij nieuwe tak van toerisme, de bus tours. Twee jaar geleden had ik niet gedacht deze stap te zullen zetten, want ik wilde graag met kleine groepjes op stap. Aan de wandel. Ook het idee om met zo een grote bus door Amsterdam te moeten rijden of naar drukke plekken als Volendam en de Zaanse Schans trokken mij niet geweldig. Te massaal en eng. Inmiddels heb ik zes bustours door Amsterdam gedaan en dat liep als een tierelier. Dat bedoel ik trouwens positief. Elke tour is weer anders en de mooiste les die ik over mijzelf heb geleerd zijn gerelateerd aan mijn kwaliteiten. Ik kwam ze in een vlot tempo en in alle helderheid tegen tijdens het werk. Ik kan dit. Natuurlijk bestuur ik de bus niet zelf. Maar samen met de chauffeur, en af en toe een reisbegeleidster, vorm ik een team en lukt het om de mensen die in de donkere dagen voor of na de Kerst hun “Frühlingsreise nach Amsterdam” hebben geboekt een heerlijke ochtend of middag te bezorgen.
Ik neem de leiding; het is mijn route die we door de stad rijden, ik ben bewaker van het programma, de wensen en de tijd; ik heb geen microfoonangst; heb heel wat te vertellen; ben flexibel; kan improviseren en voel me er heel ontspannen bij. Voel vertrouwen. Mijn Duits is ruim voldoende en ik heb er plezier in. Eigenlijk is het best “bequem” daar voorin die bus😊. Heb veel respect voor de chauffeurs gekregen, die met het 15 meter lange gevaarte door de jungle Amsterdam moeten rijden. En dan heb ik het over buitenlandse chauffeurs, want de mensen komen met hun eigen touringcar hier naartoe om te genieten van wat in de winter zo aanlokkelijk leek: Amsterdam/ Nederland van dichtbij bekijken en ervaren. De chauffeurs hebben een zware klus in Amsterdam door alle strenge regels voor touringcars. Zij worden met een vet applaus beloond als ik hier wat van zeg. En ik meen het.

Ik ervaar weer een flow in mijn leven die ik sinds lange tijd, ook in mijn oude baan, niet meer heb gevoeld.

Zo zie je maar weer: Uit je comfortzone stappen kan iets moois opleveren. Ik ervaar weer een flow in mijn leven die ik sinds lange tijd, ook in mijn oude baan, niet meer heb gevoeld. Het is natuurlijk niet allemaal halleluja en in de gloria wat ik tegenkom in mijn nieuwe werk als gids. Maar wat ik nu doe vind ik een enorme verrijking voor mijzelf en mijn pad. Het was goed om te springen in plaats van aan de zijlijn te blijven staan met alle beperkende overtuigingen. En als het anders had uitgepakt had ook dat me weer informatie gegeven, eigenlijk is alles goed wat er gebeurt. Het leert je als mens. Elke keer weer. De flipperkast van het leven.
Een heerlijk voorjaar toegewenst.

2019-04-29T15:30:31+02:00

Over de auteur:

Wat leuk dat je deze website voor 50-plussers hebt gevonden. Mijn naam is Sabine Müller. Vorig jaar heb ik mij omgeschoold tot professioneel gids. En dat in mijn 55e levensjaar! Deze stap had een bepaalde aanloop en werd ingeluid toen mijn laatste werkgever de functie waarin ik werkte ophief. Na 35 jaar in diverse functies, teams, plaatsen en zorginrichtingen gewerkt te hebben wist ik dat ik de resterende tijd tot aan mijn pensioen graag anders zou willen invullen. Waarmee was me niet meteen duidelijk. Maar geduld is een schone zaak en op een dag viel het kwartje: ik wil gids worden. Ik kan gids worden! Dat was wel een eyeopener voor mezelf want dit had ik niet kunnen bedenken! Dus heb ik mijn oude vak als verpleegkundige vaarwel gezegd en ben gestart met mijn eigen bedrijf: Sabine Müller Wandelgids. Ik zal regelmatig verslag doen van mijn belevenissen als wandelgids. Veel leesplezier Meer over mij op deze site onder Vakmensen, of ga naar www.wandelgids.amsterdam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.