De Duvel is oud….

Wat is toch de reden dat veel 50-plussers refereren naar het feit dat ze een dagje ouder worden, aangeven dat hun leeftijd een rol speelt bij het vinden van een andere baan of dat zij vinden dat het niet meer loont om een studie te starten.

Ik ben een 50-plusser die hier nee tegen heeft gezegd. Zo ben ik op mijn 48e een HBO-opleiding gestart en heb vervolgens nog een post HBO-opleiding tot loopbaancoach gevolgd. De redenen dat ik toen pas ben gaan studeren waren heel divers. Ik was het natuurlijk wel al jaren van plan maar zette steeds niet de eerste stap. Nadat ik uiteindelijk de stap had gezet heb ik een super tijd gehad. Ik zat in een klas met studenten vanuit diverse generaties. Juist zij lieten mij in de spiegel kijken. Zij zagen mij helemaal niet als de senior en gaven mij aan dat ik dat ook vooral niet moest zeggen. Ik leerde van hen en zij van mij en dat was super! Gedurende die tijd kwam ik steeds meer in mijn kracht te staan en veel onzekerheden verdwenen. Ook werd voor mij duidelijk waar mijn kwaliteiten lagen en vooral wat ik leuk vond. Deze groei en ontwikkeling zorgden ervoor dat ik een logische vervolgstap zette om de opleiding tot loopbaancoach te volgen.

En nu? Nu heb ik mijn coachingspraktijk ‘Gressus Loopbaanbegeleiding’. Gressus is het Latijnse woord voor stap of een wijze van lopen en deze naam is dan ook niet voor niets gekozen. We lopen allemaal op onze eigen wijze ons levenspad. Ik weet als geen ander dat er moed voor nodig is om een andere weg in te slaan en ik weet ook dat als je de gekozen weg ingaat, deze ook zichtbaar wordt. De weg die ik ben ingeslagen is weer een enorme uitdaging. Zo is het voor mij belangrijk dat ik uit mijn comfortzone stap en de hobbel neem om Gressus zichtbaar te maken bij mensen die zich willen heroriënteren op hun loopbaan of die noodgedwongen op zoek zijn naar werk.

Mijn verhaal is zeker niet om iedereen aan te spreken om een opleiding te starten maar wel om mensen bewust te maken dat je als 50-plusser niet oud bent en dus ook een andere weg kan inslaan als je maar wilt. Ik ben bereid een ieder te ondersteunen om te ontdekken welke weg dit is. Immers we hebben als 50-plussers een brok ervaring in onze rugzak en al veel geleerd van ons verleden. Maar ook het heden bereidt ons voor op de toekomst en dat betekent dat ik open sta om nog veel te leren en stappen te zetten. En oud worden? Ik hoop het van ganser harte, en oud zijn…. dat is naar mijn mening de duvel. Mocht je geprikkeld hebben neem dan vooral contact met mij op via www.gressus.nl

2018-01-02T15:50:24+01:00

Over de auteur:

Ik ben Helma van der Burg loopbaancoach van Gressus Loopbaanbegeleiding (gressus.nl). Mijn passie is om uitdagende teksten te schrijven die mensen tot nadenken zetten. Als loopbaancoach krijg ik energie als ik mensen kan ondersteunen in hun ontdekkingstocht naar de volgende stap in hun loopbaan. Gressus is dan ook niet zomaar gekozen, het is namelijk het Latijnse woord voor (een volgende) stap. Een andere passie waaruit ik mijn energie haal is het maken van sieraden. Deze hobby is net als bij een loopbaan voortdurend in ontwikkeling. Ik verleg mijn grenzen, ontdek nieuwe technieken en mijn vertrouwen groeit als ik, na soms wat tegenslag, toch tot een mooi resultaat kom. Op wilhelminadesign.eu kan je foto’s van de gemaakte sieraden zien.

Eén reactie

  1. Jacky Gersie 2 januari 2018 om 20:11 - Antwoorden

    Fijn te lezen dat vijftig-plussers nog lang niet zijn afgeserveerd. Au contraire. Hoop dat veel mensen de stap durven zetten om een coach te nemen. Mij heeft het veel gebracht.
    Succes Helma!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.