Gelukkig maken is gelukkig zijn

Al tijden ben ik duurzaam bezig door onder andere tweedehands kleding te kopen. Mijn favoriete winkel, gevestigd in De Lier, is een echte een aanrader. Het is een kleurrijke plek met mooie kleding, aparte schoenen en accessoires. Een uitdaging om met weinig geld de leukste kleding te scoren.

Meerdere vriendinnen werden nieuwsgierig nadat ze mijn mooie outfits gezien hadden. Dus hup op de fiets richting De Lier. Heerlijk met ze meekijken en met tassen huiswaarts à la Gooise vrouwen maar dan voor weinig! Uiteraard daarna lekker aan de koffie met taart om de successen te vieren.

Halve prijs
Het gaat prima totdat een chique modezaak in mijn dorp flink aan het uitverkopen gaat…………………………
Daar moet ik toch echt vandaag even kijken! Struin de rekken af en het lijkt wel of er allemaal leuks voor mij hangt! Precies mijn smaak en de juiste maat! Ik spreek mijzelf toe alleen als ik het echt leuk vind, pas ik het. En daar was die heerlijke aparte warme lange trui, precies mijn maat en kleur! En dan ook nog eens voor de halve prijs! Die moest natuurlijk gepast worden!
Ja hij stond toch wel erg leuk, en wat een aparte kraag, en leuk voor het feest aanstaande zaterdag! En ik had een leuk bedrag gekregen van mijn ouders met kerst dus…..
En maar voor die spiegel draaien en ja natuurlijk de verkoopster vond hem ook prachtig staan. En dat stond hij ook. Alleen zoveel geld voor een trui, ook al was hij voor de helft. Word ik daar nou gelukkiger van. Nee dus, en ik heb de trui weer netjes in het rek gehangen. Al bleef het toch kriebelen toen ik naar huis fietste. Onderweg kwam ik een goede kennis tegen die vocht tegen haar ziekte. Blij haar te zien en stopte om haar een warme hug te geven en de wens uit te spreken dat het maar een beter jaar mag worden!!!

Erwtensoep
Thuis begon ik met het maken van erwtensoep. Een hele grote pan met lekker veel vlees en verse groenten. Normaal eet ik weinig vlees maar in erwtensoep vind ik het toch wel erg lekker! Het rook al snel heerlijk in mijn huis en ik genoot van het huiselijk bezig zijn. Ik maakte vier porties om weg te geven. Voor mijn zus die met griep op bed lag, voor mijn vriendin die een keer niet hoefde te koken, voor mijn dochter die met haar vriend een weekje op een huis gaat passen en dus lekker vanavond al klaar is met het eten en voor mijn vader en moeder. Het is toch geweldig als je 60 bent nog bij je vader en moeder een pannetje soep kan brengen!!!!

Heerlijk toch een ander blij maken met iets wat met aandacht en liefde is gemaakt. Zoals mijn vader van 89 jaar altijd zegt: “Gelukkig maken is gelukkig zijn.” Van een mooie trui ben ik maar even gelukkig, maar van echt contact met de ander word ik pas echt gelukkig!
Ik spreek dan ook de wens uit voor het nieuwe jaar weer echte aandacht aan elkaar te geven! Morgen ga ik dan ook heerlijk met een goede vriendin aan de koffie met taart om even heerlijk bij te kletsen!!! Want dat is alweer veel te lang geleden.

2018-01-30T15:35:14+01:00

Over de auteur:

Mijn naam is Yvie en afgelopen maand mocht ik 62 worden! Ik zit vol initiatieven en vier het leven zo veel mogelijk! Vanaf mijn 23ste heb ik met passie en plezier in de gezondheidszorg gewerkt. Totdat ik zo in mijn vrijheid en creativiteit beperkt werd na de zoveelste reorganisatie. Ik was er helemaal klaar mee! Gelukkig heb ik nu de ruimte om terug te komen naar wat ik echt belangrijk vind. Ruimte geven aan waar ik echt voor wil gaan en dat is vooral bezig zijn met kunst en schrijven. In 2018 heb ik de 3-jarige opleiding Kunstzinnig en dynamisch coachen te Breda afgerond en ben daarna gelijk gestart met de Oriëntatieopleiding van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Steeds heb ik mij, in al die jaren, met veel plezier verder ontwikkeld door verschillende opleidingen en trainingen te volgen. Heerlijk vind ik het om te tekenen en te schrijven over van alles wat er in mijn leven passeert. Graag deel ik waar ik blij en enthousiast van word bijvoorbeeld een expositie, een nieuw ontdekt huiskamerrestaurantje, een leuke ontmoeting. Ontzettend leuk dan ook dat Marja mij heeft gevraagd dit op haar site te delen met anderen. Wie weet kan ik een ander inspireren!

3 Comments

  1. Joke 30 januari 2018 om 19:12 - Antwoorden

    Heb zojuist bovenstaande woorden van Yvie gelezen en hóór het haar allemaal zeggen. Lieve vriendin, wat ben jij toch een enorme blijmaker!

  2. Petra 3 februari 2018 om 15:16 - Antwoorden

    Wat een gaaf stukje heb je weer geschreven Yvie, je maakt mensen blij!

  3. Helen 27 april 2019 om 20:21 - Antwoorden

    Je hebt het mooi verwoord Yvie – er is niets waar je blijer van wordt dan als je iemand anders blij maakt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.