Mijn eerste review

Reviews. Ik schrijf ze zelden. Tripadvisor. Niet mijn ding.

Nu ik zelf een eigen bedrijf heb en website, verandert dit toch mijn kijk op deze zaken. Vandaag heb ik mijn tiende factuur verstuurd en dat wil zeggen dat ik tien opdrachten heb gehad. Niet veel, wordt er dan tegen mij gezegd. Afhankelijk van de lat, zeg ik op mijn beurt. Voor mij is het een positieve mijlpaal. Ik ben blij.

Dat ik graag meer werk wil is me ondertussen duidelijk geworden want wat ik zoal doe met gasten is superleuk! Hiervan wil ik meer, want ik krijg er energie en vleugeltjes van. Ik heb gelopen, gefietst en vooral veel gevaren!

De vraag van elke ondernemer, en dus ook van mij is: hoe kom ik aan nieuwe klanten, meer opdrachten? Wat moet of ga ik uit de kast halen om mezelf in de picture te zetten? Hoe hoog leg ik de lat voor mezelf? Mag deze lat op mijn hoogte liggen? Durf ik mijn eigen weg te gaan en geduld te hebben? Mag het allemaal wat langzamer gaan, of ben ik dan een angsthaas? Durf ik erop te vertrouwen dat de klanten en de opdrachten gaan komen ook als ik niet veel reclame maak voor mijn bedrijf? Ik hou niet van trucjes en hoog van de toren blazen. Maar te veel bescheidenheid is ook niet goed.

Deze week heb ik een eerste review op mijn website mogen plaatsen van een van mijn eerste betalende Duitse gasten, met wie ik ruim vier uur in Amsterdam op pad ben geweest. Mijn zorgen over hoe men de tour had gevonden waren onterecht. Een van de gasten heeft op haar website een link naar mijn website geplaatst. En daar ben ik onwijs blij mee! Ik hoop dat deze vorm van reclame zijn werk gaat doen voor mij.

Ondertussen schrijf ik een Engelse tekst over mijn dienst voor Tripadvisor. De rederij waarmee ik vaar wordt juist vaak gevonden via Tripadvisor. Niet geschoten is dus altijd mis. Gewoon aanmelden dus. Voor meer informatie ga naar www.wandelgids.amsterdam

2018-10-17T13:36:53+02:00

Over de auteur:

Wat leuk dat je deze website voor 50-plussers hebt gevonden. Mijn naam is Sabine Müller. Vorig jaar heb ik mij omgeschoold tot professioneel gids. En dat in mijn 55e levensjaar! Deze stap had een bepaalde aanloop en werd ingeluid toen mijn laatste werkgever de functie waarin ik werkte ophief. Na 35 jaar in diverse functies, teams, plaatsen en zorginrichtingen gewerkt te hebben wist ik dat ik de resterende tijd tot aan mijn pensioen graag anders zou willen invullen. Waarmee was me niet meteen duidelijk. Maar geduld is een schone zaak en op een dag viel het kwartje: ik wil gids worden. Ik kan gids worden! Dat was wel een eyeopener voor mezelf want dit had ik niet kunnen bedenken! Dus heb ik mijn oude vak als verpleegkundige vaarwel gezegd en ben gestart met mijn eigen bedrijf: Sabine Müller Wandelgids. Ik zal regelmatig verslag doen van mijn belevenissen als wandelgids. Veel leesplezier Meer over mij op deze site onder Vakmensen, of ga naar www.wandelgids.amsterdam

Eén reactie

  1. Jacky Gersie 13 oktober 2018 om 14:17 - Antwoorden

    Beste Sabine,
    Welkom bij deze club van het 50PlusCafé. En wat leuk dat je gids bent geworden. Ik herken het gevoel wat je beschrijft helemaal. Veel succes met je bedrijf. Gaat vast helemaal goedkomen.
    mvg
    Jacky Gersie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.