Roze laarsjes: gooi niets weg waarvan je blij wordt!

 

Roze laarsjes

Nu het weer koud en nat is, vond ik het tijd om de zomerkleding op te bergen. Ik ging voor mijn kast staan en zag al die fleurige en luchtige jurkjes, rokjes, slippertjes etc. Zag mij in gedachte weer swingen op dat heerlijke feest in die superleuke jurk! Gekocht in de uitverkoop, helemaal mijn stijl, en precies nog in mijn maat. Wat een mazzel! Stuk voor stuk verdwijnt de hele zomergarderobe in de koffer op zolder. Tot volgend voorjaar. Hoewel, ik kreeg vandaag een mailtje van een vriendin of ik zin had in een reisje naar Cuba! Ook niet verkeerd!

Onderin de kast zag ik ze weer staan, mijn cyclaamkleurige mooie leren ’Arche’-laarsjes. Mooie herinneringen komen er naar boven. Gekocht toen ik 23 jaar was in Goes op een mooie zomerdag. Gezellig met mijn moeder een dagje uit! Lekker met de trein, uitgebreid terrasjes bezocht en geshopt. De Arche-winkel stond vol met vrolijke, gekleurde schoenen en laarzen! Ik kon niet kiezen en had al die kleurtjes wel mee willen nemen. Toch maar de cyclaamkleur gekocht en wat was ik er blij mee!!!

Beautysalon

In een oud fotoboek sta ik op de foto samen met een collega. We stappen net uit een beautysalon in Wassenaar. Dat wilden wij toch weleens meemaken en het was een leuke aanbieding. Ik zie een turquoise vestje, roze rok, turquoise panty’s èn mijn roze laarsjes. Daar boven een gezicht opgemaakt met roze lippenstift en blauwe oogschaduw. Alsof ik naar het carnaval ging zou je nu zeggen!

Op de andere foto zie ik mijzelf trots zitten met mijn diploma MBO-arbeidstherapie in mijn hand. Grasgroene tuinbroek aan, roze t-shirt, zelf gemaakte lange groene oorbellen en, ja natuurlijk, mijn roze laarsjes weer aan. Wat was dat een fantastische tijd! Ik had een opleiding ziekenverzorging achter de rug met allerlei strakke regeltjes en hiërarchie. Dit was een sociale opleiding met boeiende lesstof waarin ik onder andere mijn creativiteit volop kon ontwikkelen.

Ingelijst voor mijn moeder!

Deze laarsjes kan ik dan ook niet wegdoen en heb ze al die jaren bewaard. Een poosje geleden heb ik ze nageschilderd bij de opdracht: “Schilder iets waar je blij van wordt”. Het lukte direct. In twee uur was het klaar. Ik was zelf verbaasd. Mijn moeder vond het resultaat zo mooi, samen met de herinnering aan ons uitje, dat ik het voor haar heb ingelijst.
Gisteravond had ik een etentje met mijn vriendinnen. Trok mijn vrolijke King Louis jurk aan met onder andere cyclaamkleurige roosjes, en jawel met mijn ouwe trouwe roze laarsjes. Mijn vriendinnen zeiden: “Tuuuuuuuuuuuuurlijk kun je ze nog aan!”
Zo zie je maar: gooi niets weg waarvan je blij wordt en trek het gewoon weer aan!

Foto: Yvie

 

2017-08-14T18:20:27+02:00

Over de auteur:

Mijn naam is Yvie en afgelopen maand mocht ik 62 worden! Ik zit vol initiatieven en vier het leven zo veel mogelijk! Vanaf mijn 23ste heb ik met passie en plezier in de gezondheidszorg gewerkt. Totdat ik zo in mijn vrijheid en creativiteit beperkt werd na de zoveelste reorganisatie. Ik was er helemaal klaar mee! Gelukkig heb ik nu de ruimte om terug te komen naar wat ik echt belangrijk vind. Ruimte geven aan waar ik echt voor wil gaan en dat is vooral bezig zijn met kunst en schrijven. In 2018 heb ik de 3-jarige opleiding Kunstzinnig en dynamisch coachen te Breda afgerond en ben daarna gelijk gestart met de Oriëntatieopleiding van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Steeds heb ik mij, in al die jaren, met veel plezier verder ontwikkeld door verschillende opleidingen en trainingen te volgen. Heerlijk vind ik het om te tekenen en te schrijven over van alles wat er in mijn leven passeert. Graag deel ik waar ik blij en enthousiast van word bijvoorbeeld een expositie, een nieuw ontdekt huiskamerrestaurantje, een leuke ontmoeting. Ontzettend leuk dan ook dat Marja mij heeft gevraagd dit op haar site te delen met anderen. Wie weet kan ik een ander inspireren!

Eén reactie

  1. Marja 21 november 2016 om 14:23 - Antwoorden

    Wat een herkenbaar verhaal. Zo kom ik ieder jaar de jas van mijn overleden moeder tegen. Ik krijg het niet over mijn hart om hem weg te gooien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.