Spreken in het openbaar

Toen ik van Marja hoorde over het 50PlusCafé, zag ik mij gelijk al staan met een stel leuke mensen met een glas wijn in de hand. Maar na uitleg merkte ik dat wij het zouden moeten doen met leesvoer.
Leesvoer aangedragen door ons zelf maar geïnspireerd door niemand minder dan Marja Greve.
Ik leerde haar kennen op mijn training welke ik gaf en waar zij cursist was. Geen schrijf cursus maar een cursus Spreken in het openbaar welke ik geef aan mensen die inmiddels weten dat het spreken in het openbaar een vak is.

Nieuwsgierig en leergierig als ze is nam de met vijf andere cursisten deel. Ze viel gelijk op door haar gedrevenheid en haar passie en wilskracht om van haar café een succes te maken. Om haar idee naar buiten te brengen wil ze lezingen gaan houden voor iedereen die het maar willen horen, dus: Hoe doe je dat….

Mijn training sluit op die vraag moeiteloos aan. Hier raak je mijn passie en mijn grote drijfveer om mensen te helpen die het spreken in het openbaar moeilijk vinden of er meer van willen weten. Want zeg nou zelf je hebt het veel vaker nodig dan je misschien lief is.
Denk aan feesten, afscheid, solliciteren, vrijwilligerswerk. En weet je: het geeft rust als je het beheerst.
Wij gingen aan de slag met het voorbereiden van de speech, jouw houding, microfoon gebruik, articuleren, intonatie, het aankijken van de toehoorder enzovoort. Marja zoog de lesstof op. Er ontstond een vertrouwde sfeer zodat iedereen ook durft te zeggen wat hij of zij moeilijk vindt.

Twee avonden komen wij samen waarin je de tweede avond zelf spreekt achter een katheder en met microfoon. Spannend maar super leuk. En raadt eens … Marja deed het geweldig. Haar twijfel hierover konden wij gelukkig weg nemen.
Dus is er een café bezoeker die net als Marja hier ook meer over wil weten dan mail mij terug. Wie weet kan ik een speciale training voor alleen maar cafébezoekers maken. Neem iemand mee. Er kunnen zes cursisten tegelijk deelnemen.
Ik zie je gauw met…..een microfoon in de hand.

Bezoek ook de pagina ‘Vakmensen’ voor meer informatie.

2018-11-08T16:15:40+01:00

Over de auteur:

Trainingen en coach in Spreken in het Openbaar. Op mijn 50ste begon ik mijn bedrijf Spreekstyle. Ik ben vanaf mijn 18de ladyspeaker en dagvoorzitter, waarmee ik veel ervaring op gedaan heb met het spreken in het openbaar. Valkuilen en de vele leermomenten heb ik in mijn cursus ingebracht. Ik breng heel graag mijn ervaring over op iedereen die met het spreken in het openbaar moeite heeft. Ik geef de trainingen voor maximaal zes cursisten of personal training . Hiermee bouw je vertrouwen in de groep en leer je het snelst door veel aandacht. De vele facetten zoals: voorbereiding, gebruik van de microfoon, letten op je toehoorders, lichaamstaal, houding, articuleren en meer onderdelen komen aan bod. Spreken in het openbaar heb je regelmatig nodig. Denk aan een speech voor feest of afscheid, bestuurlijke taken, zakelijk of privé. Spreken geeft vrijheid en daar werk ik graag aan mee.

2 Comments

 1. Jacky Gersie 9 november 2018 om 10:47 - Antwoorden

  Leuk, dit te lezen Nelly. Hoorde laatst al van Marja dat ze dit had gedaan. Dit netwerk wordt steeds leuker en waardevoller. Als ik mensen weet die hier iets mee moeten, dan stuur ik ze door.
  Groeten
  Jacky Gersie

 2. Nelly van Veldhoven 12 november 2018 om 15:13 - Antwoorden

  Hallo Jacky,
  Leuk voor deze positieve reactie. Leuk om te zien dat het café een plek voor interactie is.
  Groet,
  Nelly

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.