Wakker worden in mijn droom

De laatste keer dat ik in Spanje was voelde ik elke dag het warme zand onder mijn voeten. Op het strand in de ochtend of avondzon, met blote voeten lopend langs de vloedlijn door en naast het frisse zeewater. Met de zwoele wind om mijn lijf en door mijn haren.

De golven nemen me mee
In die ochtendwandelingen zijn er plannen voor de dag en doe ik yoga oefeningen op het strand om ook mijn lijf lekker wakker te laten worden. Wat een zalig begin van de dag. In de avondwandelingen zoek ik een stil plekje op het strand op waar ik opga in het ruisen van de zee. Gedachten komen en gaan en het wordt telkens weer rustig in mijn hoofd. Met een glaasje wijn erbij is het optimaal genieten op het strand. Tijd voor mezelf!

Tijd nemen om alleen maar te zijn
De laatste keer dat ik in Spanje was heb ik ook zo genoten van de ruige schoonheid van het land. Rondrijdend door de bergen met prachtige vergezichten. Herhaaldelijk stoppen, uitstappen en stilstaan om te kijken in de diepe dalen en naar de hoge bergen. De stilte ervaren, te voelen en te horen. Om me een te voelen met de natuur, te merken hoe rustig ik ervan word. Tijd nemen om alleen maar te zijn.De laatste keer dat ik in Spanje was heb ik met mijn man gepicknickt bij een smalle rivier en hebben we samen in de zon gelegen. En enorm genoten van de liefde voor elkaar.

Een massageweek onder de Spaanse zon!
De laatste keer dat ik in Spanje was is mijn wens ontstaan om er een massage week te geven. Omdat de overweldigende ervaringen zo goed aansluiten bij massage. Om de rust te kunnen vinden in jezelf, om zen te worden in een soort tijdloze week. Om samen met andere vrouwen te zijn en dit te delen. De warmte van de zon en de warmte van het hart.

Wakker worden in mijn droom
De volgende keer dat ik in Spanje ben is deze droom werkelijkheid. In de Body en Mind reis ga ik samen met andere vrouwen genieten van de mooie natuur. We hebben een mooi verwen programma met massage, mindfulness, meditatie, yoga en uitstapjes naar de ruige bergen, het stille strand en sfeervolle plaatsjes. Voor vrouwen die zin hebben in een hartverwarmende week in de zon! Ik geef dat cadeau ook aan mezelf.
Zodat ik daarna weer kan schrijven over de laatste keer dat ik in Spanje was.

Wil jij dit ook, deze mooie reis en het cadeau dat je daarmee aan jezelf geeft? Ga dan mee met de Body en Mind reis in april 2019.

2018-10-17T17:03:15+02:00

Over de auteur:

masseur, massage opleider en organisator van vakanties. Op mijn 20e ben ik in de zorg gaan werken in verschillende werkvelden en functies. Na bijna 25 jaar kwam ik op een kruispunt in mijn leven waar ik andere keuzes heb gemaakt. Heb toen de overstap naar ondernemer gemaakt. Een heel ander leven. Bij Mazzaze, mijn eigen onderneming, ben ik masseur. In de salon aan huis geef ik ontspanningsmassages. In de weekenden en opleiding leer ik andere mensen om massages te geven. Dat doe ik met veel plezier en overgave. Voor vrouwen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn er speciale massage weekenden waar de nadruk ligt op positieve ervaringen met aanrakingen. Leren masseren is daar van ondergeschikt belang. Het is heel fijn om dit te kunnen en mogen doen, om vrouwen via massage te ondersteunen in hun persoonlijke helingsproces. Mijn partner en ik hebben samen VakantieAnders. We organiseren vakanties waarin je jezelf en anderen ontmoet. Het zijn creatieve, spirituele vakanties met beide voeten op de grond. We geven mensen iets speciaals waar bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en verbinding belangrijke elementen zijn. Massage gaat erg goed samen met vakantie. Het is een unieke combinatie waarin ik me helemaal thuis voel. Hoe fijn ik het heb ik gehad in mijn jaren in de zorg, zo fijn vind ik het leven als ondernemer nu. De vrijheid, de verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om alles uit het leven te halen wat erin zit. We hebben een samengesteld gezin met 4 jong volwassen kinderen die allemaal op hun eigen manier hun weg in het leven vinden. Ik geniet er enorm van om moeder te zijn en hun persoonlijke ontwikkelingen te volgen. Ik schrijf graag blogs om woorden te geven aan de verhalen in mijn hoofd. Over mijn werk, de verhalen van mensen en persoonlijke ervaringen uit het leven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.