Zomaar een ontmoeting

Samen met mijn man was ik op fietsvakantie in de Achterhoek.  Als het mooi weer is blijven wij namelijk lekker in Nederland. De fietstassen achterop en gaan. De fietsknooppuntenroute is echt een toppertje! Het brengt je naar de mooiste plekjes en we keken onze ogen uit. Het ene na het andere fraaie landgoed zagen we aan ons voorbij gaan. En wat een ruimte! Daar kunnen we in het Westland een puntje aan zuigen!

In Gorssel bracht ik een bezoek aan het More museum. Een aanrader. Mijn man zag het niet zitten om met het mooie weer naar binnen te gaan en nestelde zich met een krantje op een terras. Ik vond het heerlijk om alleen door al die zalen te banjeren en al het moois op mij af te laten komen. Na afloop liep ik nagenietend nog even door de winkelstraat.

Een man sprak mij aan omdat hij de weg kwijt was. Of ik het terras van het More museum wist want daar zat zijn vrouw op hem te wachten. Ik keek naar een vriendelijk sportief uitziende man van in de 70. Hij was duidelijk aan het wandelen geweest.
Ja hoor dat wist ik wel. Voordat hij weer door liep zei ik spontaan, “wat heeft u een ontzettende leuke bril op!”
Sinds ik een bril draag, kijk ik daar bewuster naar. Hij had een apart gevormde bril met aan de bovenkant een groene rand en aan de onderkant turkoois. “O ja, vind je dat? Wat leuk”, zei hij. “De keuze is eigenlijk van mijn vrouw en ik vind hem nu ook wel leuk.”

Wij groetten elkaar en liepen ieder een kant op. Hij draaide zich weer om en zei: “Dat moeten we vaker doen elkaar een complimentje geven dat is leuk!”

Ik ben het helemaal met hem eens dus maak eens wat vaker een complimentje! Daar wordt de wereld een beetje mooier van.

Illustraties: Yvie

2017-08-14T17:11:23+02:00

Over de auteur:

Mijn naam is Yvie en afgelopen maand mocht ik 62 worden! Ik zit vol initiatieven en vier het leven zo veel mogelijk! Vanaf mijn 23ste heb ik met passie en plezier in de gezondheidszorg gewerkt. Totdat ik zo in mijn vrijheid en creativiteit beperkt werd na de zoveelste reorganisatie. Ik was er helemaal klaar mee! Gelukkig heb ik nu de ruimte om terug te komen naar wat ik echt belangrijk vind. Ruimte geven aan waar ik echt voor wil gaan en dat is vooral bezig zijn met kunst en schrijven. In 2018 heb ik de 3-jarige opleiding Kunstzinnig en dynamisch coachen te Breda afgerond en ben daarna gelijk gestart met de Oriëntatieopleiding van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Steeds heb ik mij, in al die jaren, met veel plezier verder ontwikkeld door verschillende opleidingen en trainingen te volgen. Heerlijk vind ik het om te tekenen en te schrijven over van alles wat er in mijn leven passeert. Graag deel ik waar ik blij en enthousiast van word bijvoorbeeld een expositie, een nieuw ontdekt huiskamerrestaurantje, een leuke ontmoeting. Ontzettend leuk dan ook dat Marja mij heeft gevraagd dit op haar site te delen met anderen. Wie weet kan ik een ander inspireren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.